«Δε θέλω πια να μεγαλώνω το εγγόνι μου, έχω και εγώ ζωή και θέλω να τη ζήσω»

«Δε θέλω πια να μεγαλώνω το εγγόνι μου, έχω και εγώ ζωή και θέλω να τη ζήσω»

Είμαι μια νέα γιαγιά. Η κόρη μου “αποφάσισε” να με κάνει γιαγιά στα 56 μου. Λέω “αποφάσισε” γιατί την μια μέρα πάντρευόταν η κολλητή της και την επόμενη μου ανακοίνωσε οτι θα μείνει έγκυος.

Όσο και αν προσπάθησα να της αλλάξω γνώμη οτι τα παιδιά δεν είναι παιχνίδι και δεν παίρνεται αυτή η απόφαση σε μία μέρα, απέτυχα. Ήταν ανένδοτη. Παιδί θέλω, τώρα το θέλω.

Έχει σχέση με ένα παλικάρι 4 χρόνια, αλλά εμένα δε μου γεμίζει το μάτι. Συναναστρέφεται με κακές παρέες και έχει ήδη ανοίξει φάκελο στην αστυνομία. Όσο και αν προσπάθησα να τους χωρίσω, στο τέλος πάντα τα βρίσκανε. Μόνο μία φορά χωρίσανε για 1 χρόνο και χάρηκα γιατί πίστευα οτι τελείωσαν τα βάσανά μας.

Με αυτό το παλικάρι λοιπόν, αποφάσισε να κάνει παιδί.

Ήρθε μια μέρα και μου λέει “μαμά είμαι έγκυος”. Τι να κάνω και εγώ… Είχε μείνει έγκυος, απλά το δέχτηκα.

Το παλικάρι άφαντο σε όλη την εγκυμοσύνη της, εγώ να πληρώνω τα έξοδα, εγώ το φαγητό της, εγώ το ενοίκιό της. Την παντρεύτηκε λίγες μέρες πριν γεννήσει. Για να είναι σίγουρος λέει οτι όντως το παιδί θα γεννηθεί και δε θα στραβώσει η δουλειά. Το παιδί του ήταν απλά “δουλειά”.

Παντρευτήκανε με πολιτικό και οι γονείς του παλικαριού δίνανε κάθε μήνα ένα ποσό για τα έξοδά τους, γιατί αυτός μυαλό για δουλειά δεν!

Ούτε η κόρη μου έβαλε μυαλό όμως…

Με το που γέννησε έπιασε το “δε μπορώ είναι δύσκολο παιδί ταισέ το”, “δε μπορώ όλο γκρινιάζει κοιμησέ το”. Το παιδί κατέληξα να το βλέπω πιο πολύ εγώ παρά η μαμά του. Δε θέλω πια να μεγαλώνω το εγγόνι μου, έχω και εγώ ζωή και θέλω να τη ζήσω.

Πήγα σε ειδικό και μου είπε απλά να προσφέρω βοήθεια σαν γιαγιά και όχι σαν μαμά. Το έκανα.

Μια μέρα έπιασα την κόρη μου και της είπα “ως εδώ! εσύ ήθελες παιδί, εσύ είσαι η μάνα του, εσύ θα το μεγαλώσεις και όχι εγώ”. Θύμωσε, πήρε το παιδί και έφυγε. Μου έκοψε και την καλημέρα και δε με άφησε να το ξαναδώ.

Το παιδί είναι 3 χρονών τώρα, ένα παχουλό αγοράκι για την ηλικία του που με το ζόρι μιλάει γιατί από οτι φαίνεται δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί του. Νιώθω τύψεις που άκουσα τον ειδικό και δε κράτησα το παιδί να το μεγαλώσω όπως ξέρω εγώ. Νιώθω τύψεις που βλέπω να καταστρέφεται ένα παιδί για την ανωριμότητα της κόρης μου.

Μαρία

Θέλεις να μας πεις την ιστορία σου;

Στείλε μας την ιστορία σου στην φόρμα μας και εμείς υποσχόμαστε να τη δημοσιεύσουμε ανώνυμα!

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια