Πολική αρκούδα ζητάει βοήθεια για το κονσερβοκούτι που σφήνωσε στο στόμα της

Πολική αρκούδα ζητάει βοήθεια για το κονσερβοκούτι που σφήνωσε στο στόμα της

Βοήθεια ζήτησε μια πολική αρκούδα, πλησιάζοντας τα σπίτια στη βόρεια Ρωσία, καθώς η γλώσσα της είχε σφηνώσει μέσα σε ένα κονσερβοκούτι.

Τα πλάνα δείχνουν το άγριο ζώο να εκλιπαρεί για βοήθεια στο Ντίξον, στη βόρεια Ρωσία, καθώς δεν μπορεί να φάει επειδή η γλώσσα του έχει σφηνώσει σε ένα άδειο κουτί με συμπυκνωμένο γάλα.

Η πολική αρκούδα φαίνεται μάλιστα να πλησιάζει έναν κάτοικο που βρισκόταν στη βεράντα του, προκειμένου να τη βοηθήσει.

Ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να αφαιρέσει το κονσερβοκούτι προσέχοντας να μην τραυματίσει το στόμα της πολικής αρκούδας, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει, καθώς η γλώσσα του ζώου έχει σφηνωθεί πολύ βαθιά μέσα στο κονσερβοκούτι.

«Η αρκούδα εξαντλήθηκε τόσο πολύ που ήρθε σε μας για βοήθεια. Αλλά ήταν αδύνατον να τη βοηθήσουμε χωρίς να την τραυματίσουμε, οπότε τα παρατήσαμε», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.


Μια ομάδα κτηνιάτρων από τη Μόσχα εστάλη στο χωριό της βόρειας Ρωσίας για να σώσει την αρκούδα, αλλά οι προσπάθειές τους έχουν παρεμποδιστεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η Σβετλάνα Ακούλοβα, γενική διευθύντρια του ζωολογικού κήπου της Μόσχας, δήλωσε: «Το σχέδιο είναι να ηρεμήσουμε την αρκούδα, να την απελευθερώσουμε και να τη μεταφέρουμε πιο μακριά από τον οικισμό. Έχουμε ετοιμάσει 50 κιλά ψάρια για την αρκούδα, προκειμένου να τη βοηθήσουμε στην ανάρρωσή της».

Στα πρόθυρα του θανάτου η πολική αρκούδα


Η Σβετλάνα Ραντιόνοβα, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εποπτείας Φυσικών Πόρων, δήλωσε:

«Μια νεαρή πολική αρκούδα με ένα κονσερβοκούτι συμπυκνωμένου γάλακτος κολλημένο στο στόμα της, ήρθε να ζητήσει βοήθεια από τους κατοίκους στο χωριό Ντίξον, στα βόρεια της περιοχής Κρασνογιάρσκ. Πρέπει να σώσουμε αυτό το ζώο, βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Έχουμε ήδη βρει ειδικούς, μια ομάδα κτηνιάτρων από τη Μόσχα, οι οποίοι θα πετάξουν εκεί για να βοηθήσουν το εξαντλημένο ζώο. Για να αφαιρέσουμε το κονσερβοκούτι, θα πρέπει να ακινητοποιήσουμε την αρκούδα και η υπηρεσία μας έδωσε άδεια για να το κάνουμε αυτό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε την αρκούδα».

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν εμποδίσει τους κτηνιάτρους να προσεγγίσουν το χωριό, με την κατάσταση της υγείας της πολικής αρκούδας να χειροτερεύει, με τα πίσω πόδια της να τρέμουν, πιθανότατα από την πείνα και τη δίψα.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια