“Το καλάθι του νονού”: Πώς θα ψωνίσετε πιο οικονομικά για το βαφτιστήρι σας

“Το καλάθι του νονού”: Πώς θα ψωνίσετε πιο οικονομικά για το βαφτιστήρι σας

Τα πρώτα “καλάθια” που θα διατίθενται στα σούπερ μάρκετ κατά την περίοδο του Πάσχα θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τα “καλάθια της Σαρακοστής”.

Το “πασχαλινό καλάθι” θα λειτουργεί από την Τετάρτη 5 Απριλίου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει προϊόντα που έχουν εποχιακή ζήτηση, θα περιλαμβάνουν δηλαδή, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου, το “Καλάθι του νονού”, ένα παρόμοιο μέτρο με το “Καλάθι του Άη Βασίλη” που εφαρμόζεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, θα εφαρμοστεί και στα καταστήματα παιχνιδιών.

Οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μικρότερο του 1 εκατ. ευρώ μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε εθελοντική βάση.

Οι εταιρείες θα επιλέγουν τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τον κατάλογό τους κάθε εβδομάδα από τις κατηγορίες παιχνιδιών που καθορίζει το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες αναμένεται να είναι παρόμοιες με αυτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, στα παιχνίδια που αγοράζουν οι νονοί για τη βάφτιση των βαφτισιμιών τους θα προστεθούν και οι λαμπάδες.

Η πρωτοβουλία για τα καλάθια των νοικοκυριών αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια