Πούτιν για Ουκρανία: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Πούτιν για Ουκρανία: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Πεπεισμένος ο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αναφορά του στη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον ναζισμό.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» ισχυρίστηκε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την άποψη ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».

«Ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι»

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».
«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί» ισχυρίστηκε. Επίσης, ο Πούτιν ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Οι ισχυρισμοί του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία έρχονται την ώρα που τον γύρο του κόσμου συνεχίζουν να κάνουν οι εικόνες από το βομβαρδισμένο σχολείο στο Λουχάνσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια